söndag 4 januari 2009

söndagen innan måndagen

jag promenerade i raskt tempo igår, hoppade in bakom träd när sladdande bilar passerade men var ändå framme vid hus och hållplatser efter 35 minuter, för att fira min långpromenad i kylan sköt pojkar raketer paralellt med marken så det var bara att ducka och hoppa sista metrarna och samtidigt försöka se cool och världsvan ut.

vi blev fem tjejer, en katt, en hund, två marsvin och en lurvig kanin med tuppkam som samlades i en mysig etagelägenhet i staden. vi tjejer drack vin och likörer och åt ost, kex och chips till detta. (vad djuren åt kan jag inte svara på men gissar på inälvor och tarmstumpar).
i lägenheten kunde jag ana att innehavarna hade besökt egypten eftersom hylla pryddes av vattenpipa, pyramider och en snubbe med hundhuvud, dvs just de prylar _alla_ som är i egypten köper förutom jag som lyckades få med mig
1st platt färgglad ödla (antagligen import från Indien eller turkiet)
1st elefant med enormt långa ben (finns det verkligen elefanter i Egypten?)
2st muggar som det faktiskt är nåt egyptiskt på.
1st "oriental nights" parfym eller viagra som de kallade den (och alla andra dofter för...)

jag sov över hos min snälla mamma som idag tog med mig till IKEA och köpte en stor matta som ska fungera som isolering på mitt sovrumsgolv. (kan ni fatta att det är -17!?!)

mattan är på plats och det är så varmt på golvet så elementet har minskat i temperatur men uppe i luften är det lite svalt om näsan.

förövrigt har jag just nu en time out från omgivningen för att vänja mig med "nyårslöfte" som innebär att vara ensam ibland och framför allt hemma mycket mer!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Finemang med mattan! Taket nästa gång så värmen stannar kvar.
Va har du nya nyårslöften nu? Det var inget fel på de förra!
snällamamman

Josefine H.H. Joy Joy sa...

enstöring känns mer 2009
sluta röka och motionera känns så 2008.